SIDEN ER UNDER OPBYGNING

ONEPLUS 5T ER EN TOP TELEFON PÅ BUDGETPRIS

Efter en kort periode med bl.a. en iPhone 8 Plus, er jeg nu 'tilbage' på Android og valget faldt på OnePlus 5T. Jeg har tidligere haft en OnePlus 5, så jeg var udmærket klar over hvad jeg kunne forvente mig. Jeg har bemærket mig, at mange som anmelder telefoner, går rigtig meget op i diverse speedtests, (benchmark), men ved du hvad? Det som betyder noget, er hvad DU som daglig bruger oplever. Inden for den seneste måned, har jeg haft en Samsung Galaxy S8 & iPhone 8 Plus i hånden, og ingen af dem kommer i nærheden af OnePlus 5T når det gælder hastighed. Prøv bare at installere/opdatere en APP på de tre telefoner, så ved du hvad jeg mener.

Tillæg den 6.2.2017: Android 8 (Oreo) er nu officielt udkommet og installeret på denne telefon.

Faktisk er der umiddelbart kun ét punkt, hvor jeg kan savne Samsung Galaxy S8, nemlig på kamera-delen. OnePlus 5T tager rigtig gode billeder og efter min mening lige så gode som f.eks. iPhone 8 Plus. Men Samsung Galaxy S8 er lige én tand skarpere på dette felt. Dermed ikke være sagt at OnePlus 5T tager dårlige billeder, det gør den bestemt ikke. Faktisk tager den rigtig fine og forholdsvis skarpe billeder i de fleste situationer.

Men generelt vil jeg sige, at det er meget svært at blive enige om hvad et godt billede er, (bortset fra selve motivet). Jeg vil påstå, at det mest kommer an på øjet som ser. Nogle kan lide billeder hvor kameraet selv giver motiverne en meget kontrastfuld oplevelse, måske endda med nogle meget farvestrålende, men samtidig unaturlige farver. Andre kan lide nogle meget 'varme' billeder. Personligt foretrækker jeg de billeder som er mest muligt naturtro.

Men uanset hvad, så mener jeg, at (stort set) alle moderne smartphones anno 2017/18, faktisk tager lige gode billeder. Nogle kan så være en tand bedre under bestemte forhold, mens andre er bedst under andre lysforhold.

De tre fotoeksempler herunder, er fotograferet under forskellige forhold og betingelser. Alle billeder er fotograferet med indstillingerne sat på automatik og jeg har ikke lavet nogen former for justeringer. Justerings-muligheder er der ellers nok af, hvis man vælger PRO funktionen på OnePlus 5T.

OnePlus 5T foto i normalt daglys

OnePlus 5T foto en sen aften i meget tåget vejr

OnePlus 5T foto en overskyet og grå vinter eftermiddag

PRØV LIGE AT SKIFTE KAMERA APP

Du kan få rigtig meget ud af at prøve andre kamera -APP's og herunder har jeg lavet direkte sammenligninger mellem den originale OnePlus 5T kamera APP & Google's modificerede kamera APP (direkte download link). Jeg prøvede faktisk hele 6 andre kamera APPs, både gratis og betaling, men disse to endte med at være de bedste for mit vedkommende.

DIN KAMERA APP ER ALTAFGØRENDE VIGTIG FOR GODE BILLEDER
Hvis du køber en god mellemklasse+ telefon, er der så lidt forskel på kameraerne, at det næsten ikke er værd at nævne.
papiret kan man se forskellene og her prøver alle producenter at overgå hinanden vedr. specifikationerne, men i praksis, (og en af de mest kendte og respekterede 'eksperter', Marques Brownlee (@MKBDH), er helt enig), viser det sig at det altafgørende vigtigste er, hvilken kamera APP du vælger.

Men som du vil se på billederne, er det ikke altid en fordel at skifte kamera APP. Personligt foretrækker jeg nok Google om dagen og måske også indendørs (i ordentlig belysning). Men omvendt, er der ingen tvivl om, at jeg altid vil benytte OnePlus 5T APP'en om aftenen i dårlig belysning. Her er Google kamera APP opsigtsvækkende dårlig og vel nærmest u-brugelig?

Men uanset hvilken kamera APP du foretrækker, skal du huske at du selv bestemmer hvilken kamera APP du ønsker at kunne starte ude fra den slukkede låseskærm. Dette kan vælges inde under Indstillingerne > Håndbevægelser, hvilket faktisk er ret smart.

NEDENSTÅENDE TEST BILLEDER ER ALLE FOTOGRAFERET MED STANDARD INDSTILLINGER!

INDENDØRS UDEN BLITZ - VINDER: GOOGLE APP

OnePlus 5T original kamera app

Google kamera app

INDENDØRS (KUNSTIGT LYS UDEN BLITZ) - VINDER: GOOGLE APP

OnePlus 5T original kamera app

Google kamera app

UDENDØRS I OVERSKYET VEJR - VINDER: GOOGLE APP

OnePlus 5T original kamera app

Google kamera app

AFTEN I DÅRLIG BELYSNING OG MED BLITZ - VINDER: GOOGLE APP

OnePlus 5T original kamera app

Google kamera app

AFTEN I DÅRLIG BELYSNING OG UDEN BLITZ - VINDER: ONEPLUS 5T APP

OnePlus 5T original kamera app

Google kamera app

AFTEN I DÅRLIG BELYSNING OG UDEN BLITZ - VINDER: ONEPLUS 5T APP

OnePlus 5T original kamera app

Google kamera app

KONKLUSION
I mørk og svag belysning er Oneplus 5T kamera APP den bedste.
Under stort set alle andre forhold, anbefales Google APP.


FORSKELLEN PÅ AT BRUGE ELLER IKKE AT BRUGE HDR+ PÅ GOOGLE KAMERA APP
Når du bruger Google kamera-APP kan du vælge om du vil benytte funktionen HDR+ og på nedenstående billede kan du se forskellen på, om du vælger at bruge HDR+ eller ej. Jeg anbefaler klart at sætte indstillingen til HDR+ automatisk.

HDR+ ikke aktiveret

HDR+ aktiveret

DOWNLOAD GOOGLE KAMERA APP VER. 1.4 - KLIK HER HER

BATTERI LEVETIDEN
Nok om kameraet på Oneplus 5T. En telefon består jo af mange andre ting. Lad os straks tale om de mindre imponerende funktioner på telefonen og vi starter med batteriet. Jeg ved at en del synes at det er gevaldig godt, det gør jeg ikke.

Jeg har endnu ikke været under 35% ved sengetid, men jeg bruger heller ikke telefonen så meget som visse andre. Det underlige er; telefonen aflader forholdsvis hurtigt i stand-by. Allerede kort tid efter jeg tager den fra laderen om morgenen, falder den hurtigt til ca. 98% ihvertfald hurtigere end andre telefoner jeg har haft. Men derimod holder den forholdsvis godt med strøm når jeg bruger telefonen. Underligt, ikke?

Jeg vil ikke ligefrom påstå at den er en desideret strømsluger, jeg siger blot at den ihvertfald for mit vedkommende, lader til at aflader hurtigere end mange andre telefoner. Som sagt har jeg rigeligt med strøm i løbet af en normal dag, men jeg kan godt forestille mig, at jeg kan få problemer når jeg f.eks. er på storby-ferie, hvor jeg bruger Google Maps rigtig meget, ud over at tage en masse billeder. Det skal blive spændende at se på min næste tur i April 2018. Heldigvis har jeg en fantastisk stærk og kraftig lader med i lommen på sådanne dage, så jeg vil med garanti ikke kunne løbe tør for strøm, uanset om den så var tændt hele tiden, hvilket den dog ikke er ;- )

Men apropos strøm, skal jeg huske at sige, at OnePlus 5T er sindsyg hurtig til at oplade (via den medfølgende kviklader) og når jeg siger hurtig, så er det altså virkelig hurtig. Jeg tror ganske enkelt ikke på, at nogen anden Smartphone overhovedet kommer i nærheden af denne hastighed.

ANDROID 8 (Oreo)
Det tog noget tid, men nu er den her endelig. Den 6. Februar udrullede Android 8 officielt til Oneplus 5T og den er selvfølgelig nu installeret. Måske den retter lidt op på strømforbruget og/eller BT forbindelsen? Jeg ved det ikke i skrivende stund, har jo kun haft Oreo i knap ét døgn. Men ellers ser alt ud til at virke optimalt. Jeg har ikke oplevet finurligheder med Oreo og jeg har været samtlige mine APPs igennem.

LÅS TELEFONEN OP MED DIT ANSIGT
Sætter du telefonen op til at vække skærmen med to 'tap`, og har du aktiveret ansigts genkendelsen, så vil du sikkert ikke tro dine egne øjne når du ser hvor hurtigt du kommer ind på din hjemmeskærm. OnePlus 5T er vanvittig hurtig til at låse op. Faktisk er den så hurtig, at man umiddelbart vil tro at funktionen er fake. Derfor har utallige mennesker på alle mulige måder forsøgt at snyde den, men umiddelbart har jeg ikke set at det skulle være lykkes for nogen af dem. Alle konkludere at ansigts oplåsningen på Oneplus 5T virker perfekt.

Funktionen virker, uanset om du har et par almindelige briller på eller ej, og selv i mørke kan du få det til at virke. Dette gøres ved at sætte en indstilling som tænder skærmen når du løfter telefonen op. Skærmen lyser kraftigt op med denne funktion aktiveret, faktisk for karftigt, ihvertfald hvis man ligger inde i et mørkt soveværelse. Dine øjne får nærmest et chok når skærmen tænder :- )

SUVERÆN OPLÅSNING MED DIT FINGERAFTRYK
Derfor foretrækker jeg personligt at bruge fingerscanneren til oplåsning.
Oneplus har placeret scanneren på bagsiden, og på det mest optimale sted man kan forstille sig, nemlig i god afstand fra kamera-linserne og præcis det sted, hvor din finger helt naturligt lander på scanneren. Denne fingeraftryks scanner  er iøvrigt også voldsomt hurtig. En brøkdel efter du har lagt din finger på scanneren er din telefon låst op og du kommer direkte ind på selve hjemme-skærmen.

KOMMANDOER VED HJÆLP AF FINGERBEVÆGELSER PÅ DEN SLUKKEDE SKÆRM
Endnu en ting som jeg bestemt synes skal have stor ros på Oneplus 5T, er muligheden for at tildele diverse kommandoer når du bevæger din finger rundt på den slukkede skærm. Det er faktisk virkelig brugbart, og en funktion som jeg slet ikke vil undvære, hvis jeg en dag skulle få den underlige idé at skifte over til et andet mærke ;- )

Jeg har f.eks,. sat en funktion som gør, at hvis jeg tegner et stort O på den slukkede skærm, starter min Google kamera APP direkte op og er klar til brug. Tegner jeg et V på den slukkede skærm, tænder lommelygten og for at slukke den igen, tegner jeg blot et V endnu engang. Det er smart, for når du står i en situation og skal bruge en lygte, skal du ikke til at bruge tid på at tænde en telefon, logge ind og derefter finde ikonet som tænder lommelygten. På en OnePlus 5T tager det under ét sekund at få lys i lygten, bravo!

TRE STK. ONEPLUS 5T FOR SAMME PRIS SOM ÉN IPHONE X
Prisen på en Oneplus 5T (som fås billigere i mange webshops, end på Oneplus' officielle side), giver dig mulighed for at købe ca. TRE STK til samme pris som du skal betale for ÉN iPhone X, og når du samtidig får så mange ekstra funktioner og muligheder som du ikke får på en iPhone, er det da værd at tænke på, ikk' ? - Tankevækkende...

FORDELE

Fingeraftryk scanneren (10/10)
Lynopladning (10/10)
Leveres med 1 stk. gennemsigtigt bagcover i blød gummiagtigt plast OG påsat screenprotection (10/10)
Mulighed for Puplic Beta-versioner og superlet installation uden root (10/10)
Pr. 6. Februar udrullede man Android 8 (OREO) til telefonen (10/10)
Mange indstillingsmuligheder (10/10)
Fingerbevægelser på den slukkede skærm, for eksempel: O = Kamera / V = Lommelygten (10/10)
Dobbelt-tab for at slukke/tænde skærmen (10/10)
Ansigts genkendelse (10/10)
Kamera (8,5/10) - Men ved at kombinere med Google kamera app'en rykker vi op på 9/10

ULEMPER

Batteri (7,5/10)

1 thought on “OnePlus 5T – Android OREO & Google kamera

  1. Svar
    Peter - 12. april 2018

    Super! Er ved at købe one+5t. Vil klart bruge Google’s Kamera App efter at have set din artikel. Tak.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to top