SIDEN ER UNDER OPBYGNING

TRIN FOR TRIN VEJLEDNING

Har du f.eks. bygget en ny hjemmeside med WordPress og denne ligger på én server, og ønsker du derefter at flytte siden til en ny side? Det kan f.eks. ske at du udvikler siden på en server som ikke er så let tilgængelig for 'nysgerrige blikke`, før den dag hvor siden er klar til officiel lancering.

Det kan også ske det, at du på et tidspunkt ønsker at skifte fra ét webhotel, til et nyt. Så anbefales du at følge denne vejledning. Jeg har selv brugt den u-tallige gange og aldrig har jeg oplevet problemer. Hvis du læser vejledningen grundigt og følger hvert trin præcis som beskrevet, vil du blive glædeligt overrasket over hvor let og smertefrit det er.

VEJLEDNING I AT FLYTTE DIN WEBSIDE TIL NY SERVER

1) - FØRST INSTALLERE DU EN NY WORDPRESS PÅ DEN NYE SERVER
---------------------------------------------------------------------------
Installer en helt frisk WordPress på den nye server.
Du skal IKKE installere plugins eller andet, kun en ren WordPress.

2) - FTP OVERFØRSEL AF UNIKKE FILER & MAPPER TIL NY SERVER
---------------------------------------------------------------------------
Via dit FTP program flytter du unikke filer fra den gamle server til den nye server.
Typisk betyder det, at du skal flytte indhold fra mapperne 'plugin, themes og uploads'. De findes alle i mappen WP-CONTENT.

De tre mapper indeholder henholdsvis dit theme, dine plugin's og billeder/filer.

Når alle mapper og filer er uploadet til samme placering på den nye server, kan du i WordPress administrationen se dit overflyttede theme og plugin's. De er ikke aktiveret, og du skal heller ikke gøre det nu. De aktiveres automatisk når databasen overskrives.

Du vil måske opdage, at du ikke kan se dine billeder (medier) under fanebladet medier, og dine posts er heller ikke synlige. Alt dette ændrer vi når databasen migreres!

3) - NU SKAL DATABASEN KLARGØRES MED WP MIGRATE DB
---------------------------------------------------------------------------
Som det første skal du installere WP Migrate DB plugin på BEGGE dine WordPress installationer. Dette plugin er gratis og findes let under Indstillinger > Plugins > Tilføj nyt. Grunden til at vi også installere WP Migrate DB på den nye server er, at vi via plugin'et nemt kan aflæse serverens sti system (file path). Den information skal vi nemlig bruge om lidt!

I WordPress administrationen finder du 'Migrate DB' nede under fanebladet 'Værktøjer'.
Her finder 4 inputfelter:
URL + file path & new URL + New file path.

På den installation som du vil kopier fra, kan du se at URL og file path allerede er udfyldt, men de to felter under Replace er tomme. På den nye server kan du finde den information, som du nemt kopier ind her.

Når du har udfyldt de 2 tomme felter på den WordPress-side som du vil flytte, er der kun tilbage at klikke på knappen 'Migrate'.

Nu møder du et vindue med teksten 'Exporting please wait' og derefter 'Exporting complete'. En zip fil med databasen downloades nu til din computer.

Tjek denne fil for evt. synlige fejl. Det kan f.eks. ske at du kan se enkelte URL´s som stadig henviser til den oprindelige webside, hvis f.eks. du flytter noget fra http://mingamleserver.dk til http://denheltnyeserver.dk - Det er ikke så sansynligt, men gør det alligevel, bare for alle tilfældes skyld. Men pas for Guds skyld godt på, hvis du evt. laver nogle ændringer!

4) - OVERSKRIV NU DATABASEN I MYSQL
---------------------------------------------------------------------------
På den nye server, logger du nu ind på MySQL. Vælg den aktuelle database, og med valgmuligheden 'Med det markerede', vælger du SLET og acceptere sletningen af databasens indhold i næste vindue. Du skal altså ikke slette selve databasen, kun indholdet!

Herefter importeres den zip-fil du før lavede med WP Migrate DB og som ligger gemt på din computer.

Hvis du får en fejlmeddelse, er det højst sandsynligt fordi formatet på den fil WP Migrate DB generede, ikke kan læses. Du skal dog ikke fortvivle, men blot finde filen på din computer og pakke den ud. Den udpakkede fil kan du helt sikkert bruge! Når du har importeret filen er du faktisk færdig :- )

På den nye hjemmeside vil du automatisk blive logget ud af WordPress, og du skal nu logge ind igen. Det gør du med samme Password og Bruger-ID som du brugte på på den gamle hjemmeside.

NB!
Hvis ikke dit 'database prefix' er identisk, (fordi du har valgt en anden prefix end den sædvanlige wp_), skal du i filen wp-config.php ændre $table_prefix til det rigtige. Har du benyttet samme prefix i begge WordPress opsætninger, (og det har du nok), skal du altså ikke lave nogle yderligere ændringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to top